Relaxing House in Vilnius by Aketuri Architektai


Please enjoy our gallery featuring the Relaxing House in Vilnius by Aketuri Architektai and check out a simple and minimalist design with unique touches.

This vantage point shows off the surround landscape and the ground of the house, as well as the backyard and deck area.

Welcome to our feature gallery of the House in Vilnius project by Aketuri Architektai!

Located in Vilnius, the capital city of Lithuania, this striking home is nestled in the hills of one of the more urbanized residential areas of the city.

This house stands out from its surrounding neighbors, who are settled in the design of the early 20th century as opposed to the more modern design seen here.

Although the exterior looks boxy and simple, it belies the intricate layout of the house centered around the staircase leading up to the second floor.

The wood exterior is balanced by a cement outcropping used to cover a portion of the deck. This is a hint at the interior design as well – with wood floors throughout the second floor and cement ceilings used in the entire house.

The first floor features an attached garage, living room, dining area, kitchen, family room and a half bath while the second floor houses the four bedrooms, three more bathrooms, and a laundry area.

This home can easily accommodate a family or entertaining guests. Designers Alda Tilvikaitė, Milda Rekevičienė, and Lukas Rekevičius made some excellent choices in their craft.

Opting for durable tile floors throughout the main floor and transitioning to warmer wood flooring when heading up to the second floor makes the sleeping areas more welcoming.

Photography by Norbert Tukaj highlights the great features of the house and shows off the stellar design.

We hope that you enjoy the rest of the gallery!

The wooden exterior of this house is designed to blend in with the surrounding old pine trees and hills while still remaining separate from it through the boxy shape of the structure and the inclusion of plenty of large windows.

The wooden exterior of this house is designed to blend in with the surrounding old pine trees and hills while still remaining separate from it through the boxy shape of the structure and the inclusion of plenty of large windows.

The back deck of the residence it partially covered by a concrete awning. Perfect circles have been cut out of the concrete and covered in plastic domes to allow pools of light through while protecting the residents from the elements.

The back deck of the residence it partially covered by a concrete awning. Perfect circles have been cut out of the concrete and covered in plastic domes to allow pools of light through while protecting the residents from the elements.

This interior hallway looks into the kitchen. The mirrors help to reflect light into the hall from the sliding door that opens onto the deck. Concrete ceilings are a great choice for regulating temperature and keeping the house cool in the warm months. The gorgeous tile floor offsets the pale walls and ties the pale concrete into the color scheme.

This interior hallway looks into the kitchen. The mirrors help to reflect light into the hall from the sliding door that opens onto the deck. Concrete ceilings are a great choice for regulating temperature and keeping the house cool in the warm months. The gorgeous tile floor offsets the pale walls and ties the pale concrete into the color scheme.

The narrow kitchen continues the pale color palette of the house with the same floors and ceilings. The streamlined minimalist design of the room, with all the low profile cabinets and stainless steel accents continues the simple design of the rest of the house.

The narrow kitchen continues the pale color palette of the house with the same floors and ceilings. The streamlined minimalist design of the room, with all the low profile cabinets and stainless steel accents continues the simple design of the rest of the house.

The dining room features a long farm style table with plenty of seating to entertain and a glass paned buffet at the far end of the room. The dining room opens right into the living room as one can see by the couch in the foreground.

The dining room features a long farm style table with plenty of seating to entertain and a glass paned buffet at the far end of the room. The dining room opens right into the living room as one can see by the couch in the foreground.

This small half bath features a floating sink and a unique hanging mirror suspended by belt straps. This appears to be the only source of color and decor in the small room.

This small half bath features a floating sink and a unique hanging mirror suspended by belt straps. This appears to be the only source of color and decor in the small room.

https://www.zoomproperty.com/en/rent/residential/dubai/apartment-for-rent-in-greens-area

The stairway leading up to the second floor changes up the material of the floor to transition between the floors. The white walls keep the simple style while the addition of the wood floor warms up the space for the sleeping areas of the house. The simple white pendant lights brighten up the space.

The stairway leading up to the second floor changes up the material of the floor to transition between the floors. The white walls keep the simple style while the addition of the wood floor warms up the space for the sleeping areas of the house. The simple white pendant lights brighten up the space.

The second floor hallway is lined with simple white doors and uses the same concrete ceiling that was utilized on the first floor. Each door leaves into a different sleeping area, the main bathroom, and the laundry and storage area.

The second floor hallway is lined with simple white doors and uses the same concrete ceiling that was utilized on the first floor. Each door leaves into a different sleeping area, the main bathroom, and the laundry and storage area.

One of the two guest bedrooms, this one looks out into the yard and offers up plenty of built-in storage. The pale wood floors balance the white walls and storage. Large sphere pendant lights are suspended from the cement ceiling.

One of the two guest bedrooms, this one looks out into the yard and offers up plenty of built-in storage. The pale wood floors balance the white walls and storage. Large sphere pendant lights are suspended from the cement ceiling.

The master bedroom features a large bed, a simple headboard and white furniture. The same wood floor from the hall and the guest room covers the bedroom too. In the background you can see the entrance to the walk-in closet and the ensuite bathroom.

The master bedroom features a large bed, a simple headboard and white furniture. The same wood floor from the hall and the guest room covers the bedroom too. In the background you can see the entrance to the walk-in closet and the ensuite bathroom.

The master bathroom and walk-in closet are narrow but fully equipped with a double vanity and a soaking tub. A large skylight fully lights the room. White tiles keep the pale color palette of the rest of the house and the tiles from the first floor make another appearance in the bathroom.

The master bathroom and walk-in closet are narrow but fully equipped with a double vanity and a soaking tub. A large skylight fully lights the room. White tiles keep the pale color palette of the rest of the house and the tiles from the first floor make another appearance in the bathroom.

The laundry space is also on the second floor and features a long wood countertop and white cabinetry. The concrete ceiling is present in this room too.

The laundry space is also on the second floor and features a long wood countertop and white cabinetry. The concrete ceiling is present in this room too.

The other half of the laundry area is used for storage and features the same wooden countertop. Plenty of drawers and some rolling carts create spaces to store anything.

The other half of the laundry area is used for storage and features the same wooden countertop. Plenty of drawers and some rolling carts create spaces to store anything.

Related Galleries & Rooms You May Enjoy:

Light-filled Villa Von Stein by Philipp Architekten | Inspiring BL Single Family House by Burnazzi Feltrin Architetti | Artful Pre-Designed Lubelso-Robinson Family Home by Canny | Fantastical Peribere Project By [STRANG] Architecture


(c) 2015

Add Comment