Tags: Categories: Custom Home Designs

Inspiring BL Single Family House by Burnazzi Feltrin Architetti


Gallery featuring images of the Inspiring BL Single Family House by Burnazzi Feltrin Architetti. The full renovation project grants the beautiful home stunning views of the surrounding mountainous landscape.

The exterior of the house plays canvas for a lovely display of light and shadow in the evening and during the day.

Welcome to the feature gallery for the BL Single Family House project by Burnazzi Feltrin Architetti!

Located in the municipality of Pergine, in Trento, Italy and surrounded by the low mountains of the Brenta mountain range, this modern house stands out among its neighbors.

Believe it or not, this project involved a renovation and expansion of a two-story house built in the 1960s. Utilizing that basic structure, the designers built this extraordinary, eco-friendly home.

The color white is an obvious dominant force for the home exterior, informing every surface from corner to corner for a bold, monolithic appearance against the landscape. Combined with the uniquely cut architecture, the home is a force to behold, day or night.

Solar panels are placed on the roof of the veranda, while wraparound glazing allows sunlight to heat the home in the winter. The large windows open for cooling breezes in the summertime.

The uniqueness of the site and the style of the surrounding buildings required a low-impact, compact design that still incorporated the two main floors and the attic.

With stunning views of the mountains and historic buildings in the area, the designers wanted to offer unimpeded views of the scenery all around the house.

We hope you thoroughly enjoy our peek into this beautiful home!

In order to lower the visual impact of the front of the front of the house, the decision to use loggias - an area on the side of a building that has a roof but is open on one side - instead of balconies was made.

In order to lower the visual impact of the front of the front of the house, the decision to use loggias – an area on the side of a building that has a roof but is open on one side – instead of balconies was made.

The roof of the second story was transformed into a veranda that wraps around the top of the house, offering a 360-degree view of the breathtaking mountain landscape. The exterior of the house was painted white not only to showcase the house but also to help the neighboring houses colors stand out in comparison.

The roof of the second story was transformed into a veranda that wraps around the top of the house, offering a 360-degree view of the breathtaking mountain landscape. The exterior of the house was painted white not only to showcase the house but also to help the neighboring houses colors stand out in comparison.

The ground floor entrance holds built-in storage, including a bench. The stairs up through the house wrap around this central structure in order to maximize the area intended for living space.

The ground floor entrance holds built-in storage, including a bench. The stairs up through the house wrap around this central structure in order to maximize the area intended for living space.

Following the stairs up to the first floor living area, we see the living room. Built-in storage is once again utilized to keep the space clean and uniform.

Following the stairs up to the first floor living area, we see the living room. Built-in storage is once again utilized to keep the space clean and uniform.

The kitchen and dining area, located just off the living room, follows the streamlined, minimalist design of the rest of the house. The simplified design still leaves plenty of room for entertaining.

The kitchen and dining area, located just off the living room, follows the streamlined, minimalist design of the rest of the house. The simplified design still leaves plenty of room for entertaining.

The dining area connected to the kitchen offers a lovely view of the city and landscape beyond. The muted color choice in the house allows the colors outside to stand out even more.

The dining area connected to the kitchen offers a lovely view of the city and landscape beyond. The muted color choice in the house allows the colors outside to stand out even more.

The first of two bathrooms features a shower and large sink area in light, airy colors; allowing for the space to feel bigger while remaining small but functional.

The first of two bathrooms features a shower and large sink area in light, airy colors; allowing for the space to feel bigger while remaining small but functional.

The bedroom maintains the minimal decor and neutral color scheme of the rest of the house creating a calming, relaxing spot. The windows lead out to one of the smaller loggias.

The bedroom maintains the minimal decor and neutral color scheme of the rest of the house creating a calming, relaxing spot. The windows lead out to one of the smaller loggias.

The second bathroom was done in darker colors, a nice difference from the first bathroom while keeping to the simple color scheme of the rest of the house.

The second bathroom was done in darker colors, a nice difference from the first bathroom, while keeping to the simple color scheme of the rest of the house.

The glass stairs leading up to the small second floor and the veranda offer an interesting view of the lower floors. While different, this is an excellent choice to keep the stairway from becoming too dark and tight in such a small living space.

The glass stairs leading up to the small second floor and the veranda offer an interesting view of the lower floors. While different, this is an excellent choice to keep the stairway from becoming too dark and tight in such a small living space.

The attic-turned-second-floor reading area is a nice touch for a quiet getaway. The large windows offer a relaxing view of the mountains and lead out onto the rooftop veranda.

The attic-turned-second-floor reading area is a nice touch for a quiet getaway. The large windows offer a relaxing view of the mountains and lead out onto the rooftop veranda.

Related Galleries & Rooms You May Like:

Light-filled Villa Von Stein by Philipp Architekten | Minimalist Villa Raeven te Rekem Project By Lab 32 Architecten | Sprawling Mid-Century Modern Lubelso Malvern Home by Canny | Fantastical Peribere Project By Strang Architecture

(c) 2015

Tags: Categories: Custom Home Designs


Add Comment