Tags: | Categories: Custom Home Designs

Light-filled Villa Von Stein by Philipp Architekten


Gallery featuring images of a modern minimalist German villa, balancing privacy with an open and airy floor plan. Features a pool integrated directly into the design of the house.

Rear exterior of Villa von Stein, showcasing wraparound glazing.

Welcome to our gallery featuring the Villa von Stein by Philipp Architekten, an architecture firm that offers its services worldwide.

Nestled in a bustling residential neighborhood in Frankfurt, Germany, this clean cut villa is designed to give the owners maximum privacy as well as an open and airy floor plan.

Delivering on the clients’ request for a “Los Angeles loft” environment, the back of the house opens to the garden and solar heated pool through several panoramic sliding glass windows integrated into the facade.

This modern house contains all the clean lines and simple details expected of today’s modern architecture.

Soft white walls are balanced by colorful pops of artwork hidden throughout the villa.

Simple concrete floors extend out onto the terraces, helping to connect the outside to the inside.

The pool also helps to achieve this interlocking design. Located adjacent to the lower floor bedroom and spa area, sliding glass doors offer access directly into the pool.

Even the play of light on water was considered in the design, offering beautiful patterning on the plain walls.

The ground floor is accented with exposed, locally-sourced raw timber also used in the base construction. This natural option offers the added benefit of natural heat-insulation and remains a renewable, sustainable building material in modern architecture.

Connecting the pool to the house, the sliding glass doors used in the facade open right into the water. This gives the occupants of the bedroom a relaxing view of the pool and allows the reflections to play over the walls and ceilings.

Connecting the pool to the house, the sliding glass doors used in the facade open right into the water. This gives the occupants of the bedroom a relaxing view of the pool and allows the reflections to play over the walls and ceilings.

The large windows, measuring up to 18 meters, balance the boxy, closed-off look of the front of the house, allowing for the open floor plan feeling the owners requested. The use of a sunken hipped roof made the visual of a flat roof available despite building regulations.

The large windows, measuring up to 18 meters, balance the boxy, closed-off look of the front of the house, allowing for the open floor plan feeling the owners requested. The use of a sunken hipped roof made the visual of a flat roof available despite building regulations.

The cutout along the terrace keeps the lower floor bright during the day while visually adding to the open design of the back of the house. The trees edging the back of the lot help offer the privacy the owners desired without taking away from the openness of the backyard.

The cutout along the terrace keeps the lower floor bright during the day while visually adding to the open design of the back of the house. The trees edging the back of the lot help offer the privacy the owners desired without taking away from the openness of the backyard.

Privacy was required by the owners. The front facade of the house shows a closed off, minimalist approach to this idea, opening only at the front door and the garage.

Privacy was required by the owners. The front facade of the house shows a closed off, minimalist approach to this idea, opening only at the front door and the garage.

This style creates a sense of unity along the street view of the house and keeping with the simple design used throughout. The pop of color added by the lone bush in the front yard counters the clean planes.

This style creates a sense of unity along the street view of the house and keeping with the simple design used throughout. The pop of color added by the lone bush in the front yard counters the clean planes.

The play of light and shadows over the simple white walls adds a zen-like quality to what could have been a stiff, utilitarian design. Ultimately this softens the appearance of the house.

The play of light and shadows over the simple white walls adds a zen-like quality to what could have been a stiff, utilitarian design. Ultimately this softens the appearance of the house.

The security and mailbox were also considered when designing the facade and mimic the clean, simple lines of the house.

The security and mailbox were also considered when designing the facade and mimic the clean, simple lines of the house.

The foyer sits at the top of this stairway, immediately allowing access to both floors. The foyer features a water-atrium open to the sky and street art styled graffiti on the wall, giving a sense of the stunning design to follow.

The foyer sits at the top of this stairway, immediately allowing access to both floors. The foyer features a water-atrium open to the sky and street art styled graffiti on the wall, giving a sense of the stunning design to follow.

Allowing the two floors to remain open to one another continues the idea of openness achieved throughout the house. Here the personal design choices of the owners are showcased.

Allowing the two floors to remain open to one another continues the idea of openness achieved throughout the house. Here the personal design choices of the owners are showcased.

Stunning views are offered though the panoramic windows and bring in light helping obtain the loft feeling the occupants had requested and countering the closed, boxy feel of the front of the house.

Stunning views are offered though the panoramic windows and bring in light helping obtain the loft feeling the occupants had requested and countering the closed, boxy feel of the front of the house.

Simple built-ins continue the clean design while books add color and a point of interest in the upper floor living room. The street art and water-atrium of the foyer can be seen in the background.

Simple built-ins continue the clean design while books add color and a point of interest in the upper floor living room. The street art and water-atrium of the foyer can be seen in the background.

Concrete is used throughout the lower floor, adding interesting pattern and an almost industrial feel to counter the lightness of the upper floor.

Concrete is used throughout the lower floor, adding interesting pattern and an almost industrial feel to counter the lightness of the upper floor.

Related Galleries & Rooms You May Like:

Delightfully Captivating Glen Iris Home By Canny | The Exhilarating E-Spres-Oh Corporate Office by Ezzo | Jaw-Dropping Ljubljana House by GAO Architects | Minimalist Villa Raeven te Rekem Project By Lab 32 Architecten

(c) 2015

Tags: | Categories: Custom Home Designs


Add Comment