Mindful Chorus Project by Ganna Design

Please enjoy our feature of the Mindful Chorus Project by Ganna Design and tour a remodel that is fresh but respectful of the history of the home it once was.
- Advertisement -

An excellent show of the accent wall in the common area created with a concrete base, unevenly dyed veneer, and pained glass to create texture in the space.



Welcome to our gallery featuring the Chorus House project by Ganna Design, photographed by Siew Shien Sam from MWphotoinc.

This is a remodel of the owner’s childhood home, now returned to where she wanted to raise her family and echo the joyous memories she has of her own childhood.

The designers, Shin-Jie Chen and Ting-Liang Chen, approached the owners with the idea that they could incorporate aspects that she would enjoy and the desires that she had for how the space would be utilized.

One of the most important aspects of the redesign was the kitchen. The owners enjoy cooking and entertain often, specializing in both Chinese and Western forms of cooking.

It was vital that they have the space to store what they needed but also have enough space too cook. The designers included a large kitchen island so that the hosts could interact directly with the guests while they worked.

Using warm reds, pinks, and purples in subtle ways against the monochromatic backdrop creates a fun play of colors and textures while maintaining the simple balance of the décor.

The 30-year-old home contained plenty of windows for natural light that the designers utilized to the fullest when it came to remodeling.

This is best seen in the stairway leading up to the second floor, with the colorful glass panes designed to mimic the look of a stain glass window in a more contemporary setting.

We hope that you enjoy our look at this stunningly remodeled home!

White walls were chosen as the backdrop to this stunning home remodel to allow the subtle additions of color to pop throughout the home. Black flooring is used throughout the main floor to make the entire space move from light to dark vertically. Glass banisters would not affect the visual of the room, and the bright purple pillow softens the over all feel.

White walls were chosen as the backdrop to this stunning home remodel to allow the subtle additions of color to pop throughout the home. Black flooring is used throughout the main floor to make the entire space move from light to dark vertically. Glass banisters would not affect the visual of the room, and the bright purple pillow softens the overall feel.

The black stairs against the light wall help create a visual path up to the second floor. The space next to the stairs was designed to be utilized as an indoor play area for the two kids. The existing pillar in the house was changed to a cabinet to hold the resident's cup collection and hold the oven in the kitchen. The reflective gray glass hides the storage while also showing off the landscape beyond the window and reflecting more light deeper into the house.

The black stairs against the light wall help create a visual path up to the second floor. The space next to the stairs was designed to be utilized as an indoor play area for the two kids. The existing pillar in the house was changed to a cabinet to hold the resident’s cup collection and hold the oven in the kitchen. The reflective gray glass hides the storage while also showing off the landscape beyond the window and reflecting more light deeper into the house.

Two bronze chandeliers hang above the 3.6-meter-long teak table made to accommodate plenty of guests and intensify the spaciousness of the dining area. Through the doors behind the table is the guest toilet and shower. Similarly, the refrigerator is hidden in the wall of the kitchen. The wall behind the table, though similarly colored to the rest of the house, is covered in varying degrees of dyed veneer to add texture and interest to the space.

Two bronze chandeliers hang above the 3.6-meter-long teak table made to accommodate plenty of guests and intensify the spaciousness of the dining area. Through the doors behind the table is the guest toilet and shower. Similarly, the refrigerator is hidden in the wall of the kitchen. The wall behind the table, though similarly colored to the rest of the house, is covered in varying degrees of dyed veneer to add texture and interest to the space.

It was very important to the owners of the house that the kitchen and dining area be able to accommodate guests and visiting family. Here you can see a few of the bright chairs used to bring color into the space. Further along you can see into the sleek kitchen space.

It was very important to the owners of the house that the kitchen and dining area be able to accommodate guests and visiting family. Here you can see a few of the bright chairs used to bring color into the space. Further along you can see into the sleek kitchen space.

Built-in bookshelves provide storage for the collection of books and knick-knacks. The wall to the left of the TV is covered in a sheet of metal to add interest to the room and act as a functional memo board.

Built-in bookshelves provide storage for the collection of books and knick-knacks. The wall to the left of the TV is covered in a sheet of metal to add interest to the room and act as a functional memo board.

Beyond the unique sofa is a purple cabinet from the owner's childhood. Originally teak, the designers were given permission to paint it and it now holds a collection of item sentimental to the owners. The choice to paint it was made to better include it in the overall design of the space. A small balcony can be seen through the sliding door behind thick purple curtains.

Beyond the unique sofa is a purple cabinet from the owner’s childhood. Originally teak, the designers were given permission to paint it and it now holds a collection of item sentimental to the owners. The choice to paint it was made to better include it in the overall design of the space. A small balcony can be seen through the sliding door behind thick purple curtains.

Large windows allow for plenty of light to fill the space. With windows in the kitchen and at the end of the table, the decision to place the table and island between them was made so that people can enjoy as much sunlight as possible. It also helps to show off the expansiveness of the space connecting the two common areas.


Large windows allow for plenty of light to fill the space. With windows in the kitchen and at the end of the table, the decision to place the table and island between them was made so that people can enjoy as much sunlight as possible. It also helps to show off the expansiveness of the space connecting the two common areas.

The striking and unique couch is a Mah Jong lounge couch by Hans Hopfer. Hand-sewn cushions and a wood-supported back create this intriguing design. The organic curves of the rug create an interesting contrast to the structured forms of the rest of the room.

The striking and unique couch is a Mah Jong lounge couch by Hans Hopfer. Hand-sewn cushions and a wood-supported back create this intriguing design. The organic curves of the rug create an interesting contrast to the structured forms of the rest of the room.

The stairs up to the second floor are a study in contrasts. One side of the stair is seemingly blank, consisting of a gradient of white, gray, and black used to both separate and connect the two floors.

The stairs up to the second floor are a study in contrasts. One side of the stair is seemingly blank, consisting of a gradient of white, gray, and black used to both separate and connect the two floors.

The other side of the stair takes advantage of the large window and brings a riot of bright color into the space. The play of light through the colored glass creates beautiful colors along the otherwise plain walls.

The other side of the stair takes advantage of the large window and brings a riot of bright color into the space. The play of light through the colored glass creates beautiful colors along the otherwise plain walls.

Natural light is projected through the glass, utilizing the white wall as a stage for the play of light across it. The same light makes a drastically different, but equally beautiful, display on the black staircase Looking up at the opening, you can see the colored glass is set at different angles to create different shapes of color.

Natural light is projected through the glass, utilizing the white wall as a stage for the play of light across it. The same light makes a drastically different, but equally beautiful, display on the black staircase Looking up at the opening, you can see the colored glass is set at different angles to create different shapes of color.

The master bedroom includes bold and muted shades of purple to liven up the white base of the room. The area in front of the bed was designed for reading and relaxation while enjoying the view from the large bay window of the mountainous landscape outside.

The master bedroom includes bold and muted shades of purple to liven up the white base of the room. The area in front of the bed was designed for reading and relaxation while enjoying the view from the large bay window of the mountainous landscape outside.

In the ensuite master bathroom and walk-in closet, this customized cabinet is used to store accessories and create a space to get ready while the stainless steel bar is meant to be a place to hang outfits to be worn.

In the ensuite master bathroom and walk-in closet, this customized cabinet is used to store accessories and create a space to get ready while the stainless steel bar is meant to be a place to hang outfits to be worn.

The wardrobes in the kid's room. The entire room is done up in white and pale pink, as the wardrobes display. They are exactly the same design and space, despite the color difference. Beyond them you can see the attached bathroom.

The wardrobes in the kid’s room. The entire room is done up in white and pale pink, as the wardrobes display. They are exactly the same design and space, despite the color difference. Beyond them you can see the attached bathroom.

 

Here is the remodeled floor plan for the main floor and common areas.

Here is the remodeled floor plan for the main floor and common areas.

Here you can see the layout of the second floor and how the space was utilized.

Here you can see the layout of the second floor and how the space was utilized.

Related Galleries & Rooms You May Enjoy:

Staggering Naroon Road Project By C.O.S. Design | Clean and Bright True Apartment by SVOYA Studio | Holistic Interior Design By Awork | Sophisticated Zhao House By Awork

(c) 2015








Add Comment