Ultra-Modern YAK Project By Ayutt and Associates Design

Gallery featuring images and description of the ultra-modern YAK project residence in Bangkok, Thailand, by Ayutt and Associates Design.
- Advertisement -

Modern home design by Ayutt and Associates Design

We proudly present a new gallery focusing on the YAK project, an ultra-modern home by Ayutt and Associates Design.

When construction was completed in 2013 in Bangkok, Thailand, the designers had created an artfully modern home for a small family. Standing on 560 square meters of land, with 500 square meters of internal space, the home is equipped with sun and rain shades and a large greenery area.

The external design cantilevers nearly half the structure over the ground area, freeing up space for the garden. The bathrooms, service areas, storage, and staircases are designed as buffer zones, absorbing heat and enhancing privacy for the main private space. Glass walls appear in the North end of the house, allowing the less-intense Northern sunlight inside.

The swimming pool is positioned in parallel with the house itself, drawing cool air into the home. Keeping the structure cool during daytime was a major concern of the design, so cross-ventilation from opposing windows in every room was factored into the build.

The ground floor is designed with traditional Thai house arrangement, housing a central courtyard before accessing the main living space. The glass enclosed staircase floats over this front garden. The living space directly connects to the terrace, garden, and swimming pool with large folding windows that blur the line between indoors and out.

The upper level master bedroom sits cantilevered over the length of the front foyer, designed in a cubic shape for dramatic effect. The shape adds aesthetic value while providing shade to the residence.

The architect installed customized silver aluminum extrusion strips on the wall of the master bedroom and master bathroom for a truly modern look. These create the illusion of a silver box floating on a black granite sheet, while helping cool down the bedrooms.

Seen over the lower section roof, we see the cantilevered piece of the upper level hanging over the courtyard.

Seen over the lower section roof, we see the cantilevered piece of the upper level hanging over the courtyard.

Here's the central courtyard, with the full height exterior glass blurring the line between indoor, on the right, and outdoor settings.

Here’s the central courtyard, with the full height exterior glass blurring the line between indoor, on the right, and outdoor settings.

The lengthy pool sits below a hardwood patio stretch, with lush yard bracketing it on the left. The interior of the home is alight over the water.

The lengthy pool sits below a hardwood patio stretch, with lush yard bracketing it on the left. The interior of the home is alight over the water.

Walking up the main entryway, the dark walls give way to the metallic box structure above. Rich wood paneling surrounds the entrance at center.

Walking up the main entryway, the dark walls give way to the metallic box structure above. Rich wood paneling surrounds the entrance at center.

Here we see the cantilevered upper space in the light of day, with the aluminum strips highlighting the structure.

Here we see the cantilevered upper space in the light of day, with the aluminum strips highlighting the structure.

The street side of the structure houses this discreet garage, with open back design leading into the central home structure.

The street side of the structure houses this discreet garage, with open back design leading into the central home structure.

The large, open design living room area houses an immense, two story bookshelf against the far wall, surrounded by bespoke white modern furniture.


The large, open design living room area houses an immense, two story bookshelf against the far wall, surrounded by bespoke white modern furniture.

Turning a corner from the kitchen, we see down a lengthy tile-floored hallway. Metallic countertops and subtle under-cupboard lighting highlight the modern style of the home.

Turning a corner from the kitchen, we see down a lengthy tile-floored hallway. Metallic countertops and subtle under-cupboard lighting highlight the modern style of the home.

In this space, the full height glass panels open to a secluded garden area, with the glass wrapped staircase featuring at center.

In this space, the full height glass panels open to a secluded garden area, with the glass wrapped staircase featuring at center.

The slim black metal frames and extensive use of glass really open the home visually, allowing a blending of the natural and the sleekly modern elements.

The slim black metal frames and extensive use of glass really open the home visually, allowing a blending of the natural and the sleekly modern elements.

Here's a close up view of the glass wrapped staircase, a major focal point of the home.

Here’s a close up view of the glass wrapped staircase, a major focal point of the home.

The staircase floats within and outside of the main structure, with a warm natural glow from hardwood steps.

The staircase floats within and outside of the main structure, with a warm natural glow from hardwood steps.

Looking down the lush, natural wood staircase, the small garden area appears to sprout from within the home.

Looking down the lush, natural wood staircase, the small garden area appears to sprout from within the home.

The upper level hallway continues the rich wood flooring. In the distance, we see the immense, two story open living room with shelves high enough to require a built-in ladder.

The upper level hallway continues the rich wood flooring. In the distance, we see the immense, two story open living room with shelves high enough to require a built-in ladder.

Master bedroom, located in the upper level box structure, features rich hardwood flooring in contrast to the dark and modern sleek surfaces found elsewhere. Full height glass on both sides opens the space to the environment.

Master bedroom, located in the upper level box structure, features rich hardwood flooring in contrast to the dark and modern sleek surfaces found elsewhere. Full height glass on both sides opens the space to the environment.

Peering through the large walk-in closet, featuring glass-panel storage, we see the master bath, decked out in white marble.

Peering through the large walk-in closet, featuring glass-panel storage, we see the master bath, decked out in white marble.

Returning to the lower level, we see the glass hallway panels in fully open position, allowing for cross ventilation throughout the home.


Returning to the lower level, we see the glass hallway panels in fully open position, allowing for cross ventilation throughout the home.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

Magnificent Los Angeles Interior Design by Meridith Baer Home | 20 Top Stylish and Comfortable Living Room Chairs | Custom White Kitchen With Soaring Ceilings By GTM Architects | Striking South Yarra Apartment Renovation By Canny

(c) 2015









Add Comment