Beautifully Contemporary Nairn Road Project By David James Architects & Associates Ltd

Gallery featuring images of the beautiful, modern Nairn Road project, an architecturally stunning home with a stylish interior designed by David James Architects.
- Advertisement -

P1000974-2-resized

Welcome to our gallery featuring images of the beautiful Nairn Road project, a home in Canford Cliffs, Poole, designed by David James Architects & Associates Ltd.

This contemporary home features a luxurious detached house with integral double garage, set on the titular prestigious road in Canford Cliffs, Poole. The house features a double volume entrance hall, with an open-plan kitchen, dining, and family area at its center. A large study, gym, and cinema room complements the main space.

The first floor comprises four generous double bedrooms, with attached balconies facing the rear. A floating hardwood staircase framed in glass stands attached to a large stone wall, central in the home.

One of the defining features of this home is the bespoke mixture of materials in an open space that renders them distinct and tangible. Stone, metal, wood, and glass form intricate structures and standout features within the home and throughout the exterior. The large open spaces in the interior help each distinctive element stand apart, flaunting the careful and deliberate construction of the home.

We think you’ll agree that this elegant home is a perfect example of the marriage of modern construction and thoughtful design.

The front entrance is set back into the home, with rich dark wood doors and sleek metal hardware. The textural brick exterior complements splashes of white and black metal.

The front entrance is set back into the home, with rich dark wood doors and sleek metal hardware. The textural brick exterior complements splashes of white and black metal.

Gazing upward, we see the expanses of full height glazing across the exterior, bracketed above and below by dark tinted metal structural elements.

Gazing upward, we see the expanses of full height glazing across the exterior, bracketed above and below by dark tinted metal structural elements.

The central stone brick portion bisects the structure, flanked by expanses of glass that afford spectacular views from within the home. A slim garden hugs the low exterior wall.

The central stone brick portion bisects the structure, flanked by expanses of glass that afford spectacular views from within the home. A slim garden hugs the low exterior wall.

The splashes of white and green, courtesy of slim garden partitions, brighten the appearance of the home.

The splashes of white and green, courtesy of slim garden partitions, brighten the appearance of the home.

Moving inside, we first visit the kitchen, centering on an immense black island that "floats" over the floor, courtesy of intricately placed lighting. Built-in strips of light on the lower and upper edges create a unique counterpoint to the sleek white cabinetry of the room.

Moving inside, we first visit the kitchen, centering on an immense black island that “floats” over the floor, courtesy of intricately placed lighting. Built-in strips of light on the lower and upper edges create a unique counterpoint to the sleek white cabinetry of the room.

In the open-plan space, the dining table stands in black, with white contemporary seating defining the living room space behind. Full height glass wrapping the exterior provides extraordinary views and blends the indoor and outdoor spaces.

In the open-plan space, the dining table stands in black, with white contemporary seating defining the living room space behind. Full height glass wrapping the exterior provides extraordinary views and blends the indoor and outdoor spaces.

Here we see the central stone brick wall, a support structure to which the floating staircase was mounted. It also functions to divide the first floor spaces.

Here we see the central stone brick wall, a support structure to which the floating staircase was mounted. It also functions to divide the first floor spaces.

 The staircase appears to float, courtesy of wall mounted hardwood steps with built-in lighting and an all-glass rail.

The staircase appears to float, courtesy of wall mounted hardwood steps with built-in lighting and an all-glass rail.

Tucked beneath the unique staircase is the owner's motorcycle, creating a discreet display space for the bike. The main hall here leads from the front entrance into the main open-plan space.

Tucked beneath the unique staircase is the owner’s motorcycle, creating a discreet display space for the bike. The main hall here leads from the front entrance into the main open-plan space.

Here's a close view of the staircase, with rich wood tones lit via embedded lighting strips. The all-glass framing helps keep the structure unobtrusive within the open design.

Here’s a close view of the staircase, with rich wood tones lit via embedded lighting strips. The all-glass framing helps keep the structure unobtrusive within the open design.

 The bathroom is awash in copper tones, adding high contrast between the white soaking tub, vanity, and plumbing, and the walls and flooring. Open-design shower stands behind glass enclosure at right.

The bathroom is awash in copper tones, adding high contrast between the white soaking tub, vanity, and plumbing, and the walls and flooring. Open-design shower stands behind glass enclosure at right.

Over the central stair void, we can see down into the dining room and through full height glazing toward the second floor balcony.

Over the central stair void, we can see down into the dining room and through full height glazing toward the second floor balcony.

A rich wood panel and stone gate surrounds the home, enhancing privacy for the residents.

A rich wood panel and stone gate surrounds the home, enhancing privacy for the residents.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

Welcoming SeaHound Ranch Beach House by Garrison Hullinger Interior Design | Uniquely Modern Stacey Turley project by Kariouk Associates | From the Height of the Concrete Jungle Project by Anton Medvedev | Playful Cozy Flat By Kerrie Kelly Design Lab

(c) 2015










Add Comment