Dazzling Elysium Penthouse Project by Ben Amzaleg

The gallery of the Dazzling Elysium Penthouse Project by Ben Amzaleg features bright, airy spaces, jaw-dropping views, and a stunning level of luxury and class.
- Advertisement -

The gorgeous second floor living area of the Elysium penthouse boasts an open floor plan and beautiful woodwork.

Welcome to our gallery featuring the Elysium Penthouse project by Ben Amzaleg.

This 4,718 square foot penthouse is located in The Grace Tower, one of Vancouver, BC’s most distinctive residences.

Elysium features 3 bedrooms, 4.5 bathrooms, a sauna/steam room, an in-suite private elevator, geothermal heating, ethanol fireplaces, and soaring 40 foot vaulted ceilings.

This masterpiece of modern simplicity is filled with exquisite details. From the porcelain floors to the stunning Mozambique millwork, 7 private terraces, or the climate controlled glass wine storage, very little was missed while creating this paradise in the sky.

Filled with an exquisite atmosphere, this home exudes luxury from every nook and cranny. The entire penthouse offers breathtaking 360 degree views of the surrounding landscape.

The first floor is comprised of the private foyer, two guest bedrooms with attached bathrooms, great room, library, laundry, and plenty of storage.

Stairs lead up to the second floor kitchen, dining room, lounge, a stunning full bathroom, and two balconies that wrap around either side of the house.

Take the stairs or the lift to the third floor master bedroom, containing a large en-suite bathroom, walk-in closet, and attached laundry room. It also has access to its own large balcony area.

The master bath contains a large soaking tub, an enclosed showering room, and separate enclosed toilet as well as two vanity sink areas all done up in the same porcelain, wood, and grey marble of the rest of the house.

Take a peek at this little piece of heaven and enjoy its calm beauty!

Located in the beautiful Grace building, here the exterior of the three-story penthouse can be seen.

Located in the beautiful Grace building, here the exterior of the three-story penthouse can be seen.

The quiet library is located just off the private foyer and the great room. The neutral color palette of the room allows for the beautiful Mozambique woodwork of the built in bookshelves to capture the attention. Two small decks lead out either side of the room and the ceilings open up all the way to the third floor.

The quiet library is located just off the private foyer and the great room. The neutral color palette of the room allows for the beautiful Mozambique woodwork of the built in bookshelves to capture the attention. Two small decks lead out either side of the room and the ceilings open up all the way to the third floor.

This dazzling living room offers up plenty of light and striking views of the surrounding city, mountains, and ocean. The pale blue and golden accents are reminiscent of the sky at daybreak.

This dazzling living room offers up plenty of light and striking views of the surrounding city, mountains, and ocean. The pale blue and golden accents are reminiscent of the sky at daybreak.

Rich fabrics and bold patterns add more interest to the muted palette while to the right of the room the curved staircase leads up to the second floor. The selective use of stainless steel in the penthouse - the stair railing and the bottom of the coffee table - adds a structural unity throughout the residence.

Rich fabrics and bold patterns add more interest to the muted palette while to the right of the room the curved staircase leads up to the second floor. The selective use of stainless steel in the penthouse – the stair railing and the bottom of the coffee table – adds a structural unity throughout the residence.

Following the stairs leads up to the kitchen, dining, and family rooms. Placing the stairs in the center of the space breaks up the separate areas while the curving shape allows a natural flow of movement around the room. The addition of turned wooden newels to the metal banister brings a touch of natural class to the railing.

Following the stairs leads up to the kitchen, dining, and family rooms. Placing the stairs in the center of the space breaks up the separate areas while the curving shape allows a natural flow of movement around the room. The addition of turned wooden newels to the metal banister brings a touch of natural class to the railing.

The beautiful kitchen features Gaggenau stainless steel appliances and a huge island bar and prep space. The cabinetry continues the use of Mozambique millwork and is accented by a lovely grey marble backsplash. In the center of the island is a narrow prep sink that shows an excellent use of space. The use of the warm wood in the kitchen helps to break up the bright white of the rest of the second floor.

The beautiful kitchen features Gaggenau stainless steel appliances and a huge island bar and prep space. The cabinetry continues the use of Mozambique millwork and is accented by a lovely grey marble backsplash. In the center of the island is a narrow prep sink that shows an excellent use of space. The use of the warm wood in the kitchen helps to break up the bright white of the rest of the second floor.

The far end the kitchen offers more counter space and overlooks the open room of the library below. To the left is a better view of the striking appliances set into the cabinets. The pendant lights over the island cast wonderful patterns on the ceiling.

The far end the kitchen offers more counter space and overlooks the open room of the library below. To the left is a better view of the striking appliances set into the cabinets. The pendant lights over the island cast wonderful patterns on the ceiling.

This cozy family room is warmed up by the addition of dark wood floors and furniture accents. The fireplace mantel utilizes the same grey marble as the backspace in the kitchen, drawing the material into the rest of the house. Large windows look out onto the balcony and over the city beyond. Not pictured is a large built-in wet bar with glass shelving and more of the lovely woodwork.

This cozy family room is warmed up by the addition of dark wood floors and furniture accents. The fireplace mantel utilizes the same grey marble as the backspace in the kitchen, drawing the material into the rest of the house. Large windows look out onto the balcony and over the city beyond. Not pictured is a large built-in wet bar with glass shelving and more of the lovely woodwork.

The dining room takes advantage of dark accents and bold damask patterns to make it stand out from the rest of the decor. To the left of the room is the gorgeous climate controlled glass wine storage. The stunning crystal chandelier over the table continues the use of dark accents while balancing out the brightness of the room.

The dining room takes advantage of dark accents and bold damask patterns to make it stand out from the rest of the decor. To the left of the room is the gorgeous climate controlled glass wine storage. The stunning crystal chandelier over the table continues the use of dark accents while balancing out the brightness of the room.

One of the two guest bedrooms; this room keeps to the woodwork theme while adding a pop of bright color in the bedspread that is unseen in the rest of the house. A small balcony leads off each side of the room while the fireplace adds a touch warmth. The large window offers more stunning views of the city and landscape.

One of the two guest bedrooms; this room keeps to the woodwork theme while adding a pop of bright color in the bedspread that is unseen in the rest of the house. A small balcony leads off each side of the room while the fireplace adds a touch warmth. The large window offers more stunning views of the city and landscape.

The third floor vaulted ceiling that started in the library on the first floor. This small balcony area opens into the master bedroom while the expansive window gives a stunning view of the city and allows for plenty of bright light during the day.

The third floor vaulted ceiling that started in the library on the first floor. This small balcony area opens into the master bedroom while the expansive window gives a stunning view of the city and allows for plenty of bright light during the day.

One of the 360 degree views around the penthouse, showing off the city of Vancouver and the mountains beyond.

One of the 360 degree views around the penthouse, showing off the city of Vancouver and the mountains beyond.

Related Galleries & Rooms You May Like:

Striking Nitra Home In Bold Color by Neopolis | Rustic, Yet Minimalist Airy Home Full of Worldly Treasures by Homepolish | Fabulous Krupina Project by Neopolis | Captivating Sosnowiec Apartment by Superpozycja

(c) 2015










Add Comment