Bold Valley Street by Baran Studio


Welcome to the gallery featuring bold color schemes and impressive, yet simple designs in the bold Valley Street by Baran Studio.

Welcome to the impressive and bold Valley Street home by Baran Studio.

Welcome to the impressive and bold Valley Street home designed by Baran Studio.

This house is located adjacent to an old railway, with architectural design qualities that are meant to mimic that of the original land use.

Looking at the exterior of the house, the basic shape of the house is unique in itself. However, the pitch of the roof on the entrance side of the house has more of a traditional design.

A wooden fence wraps around the exterior of the home, containing the outdoor spaces. The backyard features an impressive outdoor lounge, including a dining table and fireplace.

The large and numerous windows really stick out to us in this design. Each room has a large opening, with a great view of the surrounding landscape.

With any kind of house, whether you are working with a surplus of room, or confined to a small area, windows can be beneficial in so many ways. Especially in smaller areas, having a large window can really open up a space.

There is also a recurring theme of contrasting black and white. The exterior features this contrast, and the main living areas such as the kitchen and the dining room feature it as well.

Everything about this design is bold. From the materials used, to the color schemes that were chosen for each different room.

The solid black and white color schemes are simple, but it is this kind of simplicity that makes this home an impressive and comfortable home.

Take a look at the images we have gathered of this valley home, and enjoy its bold simplicity! Maybe you will notice something that you can incorporate into your own designs in the future!

The front entrance of this house boasts a unique blend of different materials. Around the actual doorway there is horizontal wood paneling, accenting the entryway. There is also a stepping stone path leading up to the front door from the gate, steering guests away from the fresh grass.

The front entrance of this house boasts a unique blend of different materials. Around the actual doorway there is horizontal wood paneling, accenting the entryway. There is also a stepping stone path leading up to the front door from the gate, steering guests away from the fresh grass.

As you enter the home, you immediately walk into the dining area. Solid black floors contrast the white walls and dining chairs. Directly in front of the entrance, there is a staircase leading up to the second floor.

As you enter the home, you immediately walk into the dining area. Solid black floors contrast the white walls and dining chairs. Directly in front of the entrance, there is a staircase leading up to the second floor.

This view from the top of the staircase shows the benefit of numerous/large windows in a home. Sunlight from these windows shines up to the top of the staircase, and also floods down into the lower level.

This view from the top of the staircase shows the benefit of numerous/large windows in a home. Sunlight from these windows shines up to the top of the staircase, and also floods down into the lower level.

This modest bedroom features large windows that let natural light completely illuminate the room. The windows have a light frost on the lower sections, allowing for the bedroom to still have privacy. On either side of the bed, there are symmetrical side tables with matching lamps.

This modest bedroom features large windows that let natural light completely illuminate the room. The windows have a light frost on the lower sections, allowing for the bedroom to still have privacy. On either side of the bed, there are symmetrical side tables with matching lamps.

This lounging chair and decorative side table are set directly next to a large window, creating a space to sit and enjoy the sunlight from the interior of the home. The hardwood floors contribute to a calming atmosphere for this space.

This lounging chair and decorative side table are set directly next to a large window, creating a space to sit and enjoy the sunlight from the interior of the home. The hardwood floors contribute to a calming atmosphere for this space.

The kitchen in this home is located on the lower level. There is a large U-shaped counter with an eat-in extension, with large lamps hanging overhead. The appliances are chrome and match the countertops.

The kitchen in this home is located on the lower level. There is a large U-shaped counter with an eat-in extension, with large lamps hanging overhead. The appliances are chrome and match the countertops.

Pea gravel covers the ground in this outdoor lounging area. There is a square fireplace with chairs set around it, as well as an outdoor dining table. Various shrubs and green grasses accent the space with color.

Pea gravel covers the ground in this outdoor lounging area. There is a square fireplace with chairs set around it, as well as an outdoor dining table. Various shrubs and green grasses accent the space with color.

The exterior viewed from the street shows the various window sizes and shapes. The fact that each window is so large allows one to speculate where each room in the interior begins and ends.

The exterior viewed from the street shows the various window sizes and shapes. The fact that each window is so large allows one to speculate where each room in the interior begins and ends.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

Adaptive Valley House by Philip M Dingemanse Architecture + Design | Sleek and Lively MacGregor Street Project by C.O.S. Design | 24 Astonishing Rooftop Swimming Pools | Dazzling Kyeong Dok Jai Home by IROJE KHM Architects

(c) 2015

Add Comment