Clean-Lined Sullivan Street Apartment by Slade Architecture


Gallery featuring images of the clean-lined Sullivan Street apartment by Slade Architecture, a marvel of high contrast modern design.

Lovely picnic style dining table in the modern kitchen.

Welcome to our gallery featuring the beautiful modern Sullivan Street apartment by Slade Architecture.

This duplex apartment was carefully designed for a young bachelor’s lifestyle. The minimalist, light and airy design is meant to maximize the impact of light in the space, as the apartment has limited windows.

The original home had terraces on both levels, while windows and interior partitions really limited the flow of light throughout either floor.

Removing most of the barriers in favor of an open-concept design made the apartment feel much larger. Still, the designers kept the terraces as an essential feature.

The result is a light-filled perch in SOHO, New York City. The home’s materials are light and organic, designed to capture distribute light.

Aluminum, frosted glass, and sheer curtains all add to this effect.

Stone, wood, and thicker draperies are used in deeper parts of the home, although everything remains light, bright, and minimalist.

The clean lines and modern feel create a refined and relaxing home.

Get rid of nasty grime and smudges on your stainless steel
Discover the best stainless steel cleaner to truly brighten up the stainless steel throughout your kitchen!

There’s nothing like a clean, open space to calm the mind and refresh the body after a long day of work.

We hope you’ll enjoy this lovely modern duplex in New York!

Photography by Tom Sibley

The simple living room area has modern black leather furniture, a gas fireplace, and modular wooden coffee tables. Sheer curtains obscure the view from the outside but still allow plenty of light in to the room.

The simple living room area has modern black leather furniture, a gas fireplace, and modular wooden coffee tables. Sheer curtains obscure the view from the outside but still allow plenty of light in to the room.

A floating staircase leads to the second floor, keeping the modern, minimalist flow of the apartment in mind. These stairs appear just off of the kitchen area.

A floating staircase leads to the second floor, keeping the modern, minimalist flow of the apartment in mind. These stairs appear just off of the kitchen area.

The view of the staircase from an upper level reveals the change in texture and material over the course of the staircase. The walls are covered in a transparent resin that reflects light.

The view of the staircase from an upper level reveals the change in texture and material over the course of the staircase. The walls are covered in a transparent resin that reflects light.

The kitchen area has plenty of storage space and large windows that look out over the city skyline. The mixture of wood and inorganic materials keeps the modern design from feeling too stark and sterile.

Need to finance your home improvement project?
Discover excellent financing options for your reno, furniture purchase or other financing need.

The kitchen area has plenty of storage space and large windows that look out over the city skyline. The mixture of wood and inorganic materials keeps the modern design from feeling too stark and sterile.

The warm color and rich texture of the wooden cabinetry keeps the room from feeling too light, or the contrast from feeling too stark. The stove consists of a ceramic cooktop that is built into the countertops.

The warm color and rich texture of the wooden cabinetry keeps the room from feeling too light, or the contrast from feeling too stark. The stove consists of a ceramic cooktop that is built into the countertops.

Upstairs we can see a small library and office area that is well lit by the massive windows and sliding doors that lead out to the terrace.

Upstairs we can see a small library and office area that is well lit by the massive windows and sliding doors that lead out to the terrace.

Moving beyond the wooden desk area we can see a stark modern hallway with a glass balustrade keeping residents from tumbling into the stairwell.

Moving beyond the wooden desk area we can see a stark modern hallway with a glass balustrade keeping residents from tumbling into the stairwell.

The master bedroom has an en suite bathroom in layered charcoal colored tiles, which create a soothing, yet contrasting environment.

The master bedroom has an en suite bathroom in layered charcoal colored tiles, which create a soothing, yet contrasting environment.

The same wood continues into the bathroom, adding a bit of warmth back into the otherwise starkly contrasting white walls and charcoal tiles.

The same wood continues into the bathroom, adding a bit of warmth back into the otherwise starkly contrasting white walls and charcoal tiles.

Related Galleries & Rooms You May Like:

Striking G-House by Lab 32 Architecten | Textured Verbi Apartment by Rover Building Company | Refurbished Primrose Hill Flat by Amos Goldreich Architecture | Innovative Toy House by Pascali Semerdjian Architects

Add Comment