Costas and Elenas Project By Sa.ne Studio

Gallery featuring images of the modern Mediterranean Costas and Elenas project, a home designed by Sa.ne Studio.
- Advertisement -

sa.ne studio - Paphos - C&E 03

Welcome to our gallery focusing on the Costas and Elenas Project, a modern Mediterranean home designed by Sa.ne Studio.

This project is located in Armou village, Paphos, Cyprus. The owners, a young couple, chose the plot mainly for the beautiful views and the suburban quietness. The two volumes on the ground floor form an L shape plan, while the other two on the first floor are forming a T shape.

The large volume on the ground floor consists of an open-plan living room and kitchen, and is meant for social purposes, where the smaller volume on the ground floor provides a private space for the family. On the first floor, the volumes dictate the use of space, with the larger portion composed of three bedrooms, and the smaller area is occupied by the library/office.

The ground floor was shaped to enjoy the most interesting views possible, with one side overlooking the port (and the medieval castle) and the other one overlooking the seaside. The first floor sits atop the ground floor at an angle of 45 degrees, providing appropriate orientation for shading, for an improved heating and cooling situation.

The North elevation of the building features minimal openings. One is the main entrance of the house, strategically placed for better thermal performance as well as improved security. The living room, kitchen, and dining area have large windows facing south. The multipurpose family room faces southeast on the ground floor. The kitchen is located between the dining area and the multipurpose family room, serving both areas equally.

The structural frame of the house is made of reinforced concrete, and the walls are made of aerated concrete blocks. The windows are made with aluminum insulated framing with polyamides and double glazing efficient windows. The roof is insulated with 100mm of polystyrene.

The house features solar power via a 1.5kW photovoltaic system. Moreover, there are 8 solar panels, responsible for the heating of the swimming pool as well as household use water.

An intricate and water-efficient garden wraps the home, in full view of the myriad large windows and upper level patio. The modern, angular forms stand out on the structure.

An intricate and water-efficient garden wraps the home, in full view of the myriad large windows and upper-level patio. The modern, angular forms stand out on the structure www.artdubai.ae.

A blue tile wall encircles the home on this side, lending an aquatic edge to the sharply contemporary building. Thin railings abound, bracketing several expanses of balcony and patio.

A blue tile wall encircles the home on this side, lending an aquatic edge to the sharply contemporary building. Thin railings abound, bracketing several expanses of balcony and patio.

Approaching the property, a stone wall and terraced tree garden conceals the home itself, lending further privacy to the occupants. The Mediterranean shimmers in the distance.


Approaching the property, a stone wall and terraced tree garden conceals the home itself, lending further privacy to the occupants. The Mediterranean shimmers in the distance.

The interior features a broad open-plan design in the family room area, with elegant dining set standing across the large format tile flooring from a bespoke living room space. Intricate lighting is laid into creases in the ceiling design.

The interior features a broad open-plan design in the family room area, with elegant dining set standing across the large format tile flooring from a bespoke living room space. Intricate lighting is laid into creases in the ceiling design.

Viewed from across the deep black dining table, the living room stands hugged by a bold lime green set of walls, distinguishing a playful space from the rest of the home interior.

Viewed from across the deep black dining table, the living room stands hugged by a bold lime green set of walls, distinguishing a playful space from the rest of the home interior.

The living room itself wraps a set of contemporary white leather sectionals around a large dark wood coffee table. A minimalist black leather chaise stands next to the window, with asymmetrical black shelving built into the wall above the television.

The living room itself wraps a set of contemporary white leather sectionals around a large dark wood coffee table. A minimalist black leather chaise stands next to the window, with asymmetrical black shelving built into the wall above the television.

Here we see the angular home rising from the surrounding landscape, standing apart in shape but blending in with its mixture of natural hues.


Here we see the angular home rising from the surrounding landscape, standing apart in shape but blending in with its mixture of natural hues.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

West Broadview Home With Beautiful Infinity Pool By KZ Architecture | Playful Cozy Flat By Kerrie Kelly Design Lab | Debonair Bury Road Project by David James Architects | Modern Rustic Parwółki/Masuria Home By Jam Kolektyw

(c) 2015








>