Innovative In/Out Project By Wnuk Spurlock

Gallery featuring images of the Innovative In/Out Project, a home designed by Wnuk Spurlock.
- Advertisement -

I-O 1 wnukspurlockarchitecture



Welcome to our gallery featuring the spectacular In/Out Project, a home designed by Wnuk Spurlock.

This residence is situated along the mountainous coastline north of San Francisco and sited to take full advantage of spectacular views towards the Pacific Ocean and surrounding state park land.

Responding to natural topography and strict height limitations, the design features a series of one-story volumes that step up the mountainside.

At the highest point, the first story recedes into the hillside, reducing the scale of the building while providing for a second story master suite with expansive views.

Organized around a central courtyard, the home is reminiscent of a small clustered village. The courtyard divides the residence into two sections: one for the family, and one a guest wing and pool house.

The use of large operable windows, integral outdoor spaces, and indigenous plants diminish the boundary between interior and exterior spaces.

Zinc and copper panels on the exterior highlight spatial functions within the residence and blend into the natural environment.

Photography by: Bruce Damonte

The segmented residence proudly displays zinc and copper panels, helping define various functions within the home. Full height glazing around much of the exterior amplifies the expansive ocean views.

The segmented residence proudly displays zinc and copper panels, helping define various functions within the home. Full height glazing around much of the exterior amplifies the expansive ocean views.

Bedroom on the upper floor is wrapped in copper, with a large balcony secured by a low glass wall. The home sprawls down the hillside to the right.

Bedroom on the upper floor is wrapped in copper, with a large balcony secured by a low glass wall. The home sprawls down the hillside to the right.

The main floor features an open-plan design, with the kitchen and dining space standing in sunlight through an expansive set of full height windows. Large format tile flooring contrasts with white walls and rich natural wood table.

The main floor features an open-plan design, with the kitchen and dining space standing in sunlight through an expansive set of full height windows. Large format tile flooring contrasts with white walls and rich natural wood table.

The kitchen is highlighted by aquamarine tile backsplash and sleek beige cabinetry. A large island centers the open space.

The kitchen is highlighted by aquamarine tile backsplash and sleek beige cabinetry. A large sink equipped island centers the open space.

The living room is dominated by the large wood panel wrapped fireplace at right, with an array of multicolored contemporary furniture filling the space. The large scale sliding glass doors open to blur the line between indoors and out.

The living room is dominated by the large wood panel wrapped fireplace at right, with an array of multicolored contemporary furniture filling the space. The large scale sliding glass doors open to blur the line between indoors and out.

With a large set of retractible windows open, the interior allows for enjoyment of fresh breezes and ocean views from nearly any room. Here we see the main hall leading from the living room.

With a large set of retractible windows open, the interior allows for enjoyment of fresh breezes and ocean views from nearly any room. Here we see the main hall leading from the living room.

The rich hardwood stairs are lined with frameless glass railing, as seen beneath a large vertical array of windows.


The rich hardwood stairs are lined with frameless glass railing, as seen beneath a large vertical array of windows.

The bathroom features a firmly ultra-modern look, with smoked glass shower enclosure, large format tile flooring, and a rich wood dual vanity topped with white marble.

The bathroom features a firmly ultra-modern look, with smoked glass shower enclosure, large format tile flooring, and a rich wood dual vanity topped with white marble.

Viewed from the upper floor balcony, we see the lush rolling hillside leading toward the ocean. The worn look of copper and zinc helps connect the home to the environment.

Viewed from the upper floor balcony, we see the lush rolling hillside leading toward the ocean. The worn look of copper and zinc helps connect the home to the environment.

With built-in rooftop stair access, the home features a discreet patio up here, defined by checkerboard wood panel flooring and surrounded by rock gardens.

With built-in rooftop stair access, the home features a discreet patio up here, defined by checkerboard wood panel flooring and surrounded by vegetative gardens.

The sprawling, segmented complex includes space for nature to integrate with the home design. This lengthy sheltered patio stands across lush greenery from the bedroom sections, highlighted in copper and zinc tones.

The sprawling, segmented complex includes space for nature to integrate with the home design. This lengthy sheltered patio stands across lush greenery from the bedroom sections, highlighted in copper and zinc tones.

Moving further down the patio, we come to a raised relaxation area, divided from the pool by a compact succulent garden. A unique metal framed spiral staircase to the roof is visible at center.

Moving further down the patio, we come to a raised relaxation area, divided from the pool by a compact succulent garden. A unique metal framed spiral staircase to the roof is visible at center.

Finally, we leave you with a shot of the home glowing at night, with the oceanic mist shrouding the surrounding landscape.

Finally, we leave you with a shot of the home glowing at night, with the oceanic mist shrouding the surrounding landscape.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

Naturally Modern Lake Champlain Chalet By Boom Town | Stately New Canaan East Coast Remodel by Garrison Hullinger Interior Design | Exquisite Leisure Night and Day Project by Sandro Clemes | Eclectic Urban Vibe Home by SoCal Contractor

(c) 2015








Add Comment