Tags: Categories: Custom Home Designs

Eye-Popping Burgess Street Project by C.O.S. Design


Gallery featuring images of the Eye-Popping Burgess Street project by C.O.S. Design, a modern home fully integrated with its tiered landscape design, centered around an infinity edge pool.

This modern home features a sprawling landscape design with integrated pool.

Welcome to our gallery showcasing the eye-popping modern design of the Burgess Street project, a home by C.O.S. Design.

Standing in the Port Phillip Bay area of Melbourne, Australia, the unique project offers resplendent views from an interlocking series of practical and gorgeous zones designed for entertaining guests and enjoying family time.

The home was designed to be fully integrated with its surrounding resort-style garden, an amazing and practical creation. The entire area has been crafted for both beauty and function, offering a family swimming pool and space to relax or entertain.

Unfolding over a series of terraces with staggered layers of bright concrete pads, the front yard boasts a high contrast with careful placement of foliage throughout. This adds a visual presence from the street and brings privacy to the home itself.

Aiding most prominently in the quest for privacy is a unique light box feature, with a glowing wind-swept tea tree detail that comes to life at night. This bold artistic flourish pays homage to the indigenous local flora, while helping obscure the elevated front door area.

The pool, a central feature of the landscape, helps maximize views of the surrounding environment while becoming a visual focal point for anyone within the property. With curved infinity edges, both the swimming pool and spa double as reflection ponds.

The spa itself connects with the courtyard pool via a bespoke forest of maples in between, linked with a foot path laid out in circular stones. Within this space is a timber bench, floating off the low nib wall and acting as a comfortable seat beside the spa.

The outdoor design of this home was obviously very structural in its layout, but the aim was to find a great balance between form and function. The result is a nearly organic flow from the house structure itself down to street level, with the terraced levels connected and dotted with plant life.

The sharply defined modern resort-style garden makes this home one of the most unique examples we’ve ever featured. Its close integration with the home and complementary relationship聽with the surrounding environment makes it more than just a standout piece of architecture.

This is surely one of the most unique homes you’ll likely see, and we hope you enjoy the gallery as much as we do.

Check out more designs by C.O.S. Design on their Facebook page.

Landscape Design and Management: COS Design
Landscape: Hamilton Landscapes
Builders: Atkinsn-Pontifex
Pool: The Pool Place
Photography: Gerard Warrener from DPI photography

Viewed head-on, we see that the home is surrounded by sheltered patio space, as well as an upper level balcony with a grand roof overhang. With so much window footage in the front, the expansive front yard helps to grant privacy.

Viewed head-on, we see that the home is surrounded by sheltered patio space, as well as an upper level balcony with a grand roof overhang. With so much window footage in the front, the expansive front yard helps to grant privacy.

The pool ends in a sloped wet infinity edge, spilling downward organically for a perfectly clean surface appearance. Steps from the patio lead directly down to the water feature.

The pool ends in a sloped wet infinity edge, spilling downward organically for a perfectly clean surface appearance. Steps from the patio lead directly down to the water feature.

Along the side of the property, we see the privacy fence obscured by a row of trees and this free standing sun shade, cut with organic shapes. The jacuzzi mirrors the infinity edge design of the main pool.

Along the side of the property, we see the privacy fence obscured by a row of trees and this free standing sun shade, cut with organic shapes. The jacuzzi mirrors the infinity edge design of the main pool.

Over the reflecting pool, we see the beautifully interlocking pathways for movement in the yard, including the bespoke circular stone path and built-in bench at left.

Over the reflecting pool, we see the beautifully interlocking pathways for movement in the yard, including the bespoke circular stone path and built-in bench at left.

The path between sections of the yard is filled with subtle lighting tricks, glowing the surrounding maples from beneath. The large concrete discs are set into a bed of smooth stones, perfectly illustrating the thematic combination of sharp architecture and natural elements.

The path between sections of the yard is filled with subtle lighting tricks, glowing the surrounding maples from beneath. The large concrete discs are set into a bed of smooth stones, perfectly illustrating the thematic combination of sharp architecture and natural elements.

When viewed from above, we can fully appreciate the geometric complexity of the landscape, shaping organic and manmade elements into a beautifully relaxing mosaic. The pool stands central, its blue glow contrasting with the greenery and concrete surrounding.

When viewed from above, we can fully appreciate the geometric complexity of the landscape, shaping organic and manmade elements into a beautifully relaxing mosaic. The pool stands central, its blue glow contrasting with the greenery and concrete surrounding.

Not only does the pool boast an infinity edge; it features this intriguing glass wall for the ultimate in underwater views. The pool functions as both a centerpiece and unifying theme for this project.

Not only does the pool boast an infinity edge; it features this intriguing glass wall for the ultimate in underwater views. The pool functions as both a centerpiece and unifying theme for this project.

Turning to the left, we see the entry gate and the plethora of greenery filling in every space between levels. This combination of modern craft and thriving nature exemplifies the design of the home.

Turning to the left, we see the entry gate and the plethora of greenery filling in every space between levels. This combination of modern craft and thriving nature exemplifies the design of the home.

At dusk, we see the spotlights in the walking path glowing at right, as well as the unique tree design light box, framing the entire landscape. The sharp edged layers of concrete are balanced by a thematic devotion to nature.

At dusk, we see the spotlights in the walking path glowing at right, as well as the unique tree聽design light box, framing the entire landscape. The sharp edged layers of concrete are balanced by a thematic devotion to nature.

This angle showcases the interlocking tiers of visual obfuscation provided by the landscape design, with two levels of water feature and multiple planes of angular concrete blending into a picturesque image of modernism.

This angle showcases the interlocking tiers of visual obfuscation provided by the landscape design, with two levels of water feature and multiple planes of angular concrete blending into a聽picturesque聽image of聽modernism.

Seen from a lower level at night, more subtle lighting elements are visible, embedded within the stair structure and the home structure itself. The broad overhang protecting the upper level balcony is dotted with a slim constellation of lighting as well.

Seen from a lower level at night, more subtle lighting elements are visible, embedded within the stair structure and the home structure itself. The broad overhang protecting the upper level balcony is dotted with a slim constellation of lighting as well.

From a raised position, we can see directly into the home interior, courtesy of the massive windows and sliding glass doors that adorn the facade. The open structure truly benefits from the obscuring effect of the landscape design.

From a raised position, we can see directly into the home interior, courtesy of the massive windows and sliding glass doors that adorn the facade. The open structure聽truly benefits from the obscuring effect of the landscape design.

Here's a street level view at night, showcasing the beguiling garden tiers greeting passersby, as well as the gorgeous tree-print light box above. The home itself is almost completely obscured from this angle.

Here’s a street level view at night, showcasing the beguiling garden tiers greeting passersby, as well as the gorgeous tree-print light box above. The home itself is almost completely obscured from this angle.

Returning to daylight, we can appreciate how the subtle complexity of this design flies under the radar, entirely appropriate for the aims of the designers.

Returning to daylight, we can appreciate how聽the subtle complexity of this design flies under the radar, entirely appropriate for the aims of the designers.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

Staggering Naroon Road Project By C.O.S. Design聽|聽Relaxing Basecamp Project by Johnston Architects PLLC聽|聽Dazzling Elysium Penthouse Project by Ben Amzaleg聽|聽Opulent Key House by Simutin Design

(c) 2015

Add Comment