Tags:

Airy Suvi House by Maria Lorena Apolo and Architects

Please enjoy our gallery featuring the charming and airy Suvi House by Maria Lorena Apolo and Architects. The home is a stunning show of modern design and open plan thinking.
- Advertisement -

The Suvi house as seen from the street, the shape of the house is balanced nicely and divided by the line created by the front walk.



Welcome to our gallery featuring the airy modern Suvi House by Maria Lorena Apolo & Architects.

This stunning modern house is a sight to behold!

Situated on a 475 sqm (5,112 sqft) lot, The Suvi House has the luck of being front and center on the main avenue in the neighborhood allowing it to be quite the focal point.

The house is built in an ‘H’ shape, centered around an interior garden that reaches up through the house, and boasts five bedrooms, seven bathrooms, a living room, TV room, full dining room, kitchen, and laundry.

The shape of the house accentuates the use of sharp angles and straight lines created by the key materials; wood, glass, and exposed concrete. You can see these materials at work above, photography by Juan Alberto Andrade.

The aforementioned interior garden is the key design point of the house. Surrounded by glass, it also features sliding doors on each side to act as ventilation and to create cross breezes through the house on both floors.

The showcase of the garden is a juvenile suche, or plumeria, tree visible from all sides of the garden. The garden acts to both physically separate and visually connect all the sections of the house.

Wooden canopies are used around the outside of the house, over the garage and in the back over the terrace, to open the house to the outdoors and to allow light into these covered areas.

The entire backyard has been turned into a charming patio, complete with a decent sized pool.

We hope you enjoy the rest of this beautiful home!

The unique 'H' shape of the house can be seen in this exterior shot, as can the staple materials of the project; wood, exposed concrete, and lots of glass.

The unique ‘H’ shape of the house can be seen in this exterior shot, as can the staple materials of the project; wood, exposed concrete, and lots of glass.

Photography: Juan Alberto Andrade

This stone path leads across the front yard to the side gate leading around the house to the back patio. Tropical landscaping around the yard accentuates the spacious look of the house.

This stone path leads across the front yard to the side gate leading around the house to the back patio. Tropical landscaping around the yard accentuates the spacious look of the house.

Photography: Juan Alberto Andrade

Here you can see the main path up to the front door. Each concrete block is embedded with small lights on either side to light up the walkway at night.

Here you can see the main path up to the front door. Each concrete block is embedded with small lights on either side to light up the walkway at night.

Photography: Juan Alberto Andrade

Here you can see the unique, pivot door installed for the front door. The second floor rooms are all connected by the glass and wood screened hallway seen here.

Here you can see the unique, pivot door installed for the front door. The second floor rooms are all connected by the glass and wood screened hallway seen here.

Photography: Juan Alberto Andrade

The covered brick driveway balances the shape of the house and utilizes both wood and concrete. Small lights, like the ones in the walkway, are imbedded in the drive along the base of the concrete wall.

The covered brick driveway balances the shape of the house and utilizes both wood and concrete. Small lights, like the ones in the walkway, are imbedded in the drive along the base of the concrete wall.

Photography: Juan Alberto Andrade

Here is a better shot of the lights at night creating a striking light show on the wall. You can also see the cover on the wooden screen above the driveway.

Here is a better shot of the lights at night creating a striking light show on the wall. You can also see the cover on the wooden screen above the driveway.

The back of the house opens on to a small patio and pool area. A covered seating area is nestled into the house design, balancing the 'H' shape of the floor plan.


The back of the house opens on to a small patio and pool area. A covered seating area is nestled into the house design, balancing the ‘H’ shape of the floor plan.

Photography: Juan Alberto Andrade

Here you can see into the kitchen and one of the upper bedrooms. Recessed lighting under the deck creates interesting lighting long the patio and subtly brightens up the space.

Here you can see into the kitchen and one of the upper bedrooms. Recessed lighting under the deck creates interesting lighting long the patio and subtly brightens up the space.

Photography: Juan Alberto Andrade

Here is a shot of the signature plumeria tree in the central garden. This hallway leads into the kitchen and laundry room beyond. These halls are centered around the garden, giving the house a pseudo open floor plan.

Here is a shot of the signature plumeria tree in the central garden. This hallway leads into the kitchen and laundry room beyond. These halls are centered around the garden, giving the house a pseudo open floor plan.

Photography: Juan Alberto Andrade

The front side of the of the central hall and the front door from the inside. Glass doors surround the central garden and allow from the to be closed and open as need to create cross breezes in the home.

The front side of the of the central hall and the front door from the inside. Glass doors surround the central garden and allow from the to be closed and open as need to create cross breezes in the home.

 

Related Galleries and Rooms you May Enjoy:

Breezy and Sprawling Tropical Island Villa With Infinity Pool | Incredible Laiki Lefkothea Project by Tsikkinis Architecture Studio | Unique “Lines of Light” Terrace House by HYLA Architects | Minimalist Natural Wood Hu Residence by PartiDesign

(c) 2015








Add Comment