Nhà LỒNG HẺM by AD + studio

This is a front exterior view of the house showcasing the bright pastel tones complimented by concrete structures and plants. Image courtesy of AD + studio.

Office Name: AD + studio
Office Website: www.adplus-studio.com
Social Media Accounts: https://www.facebook.com/ADplus.studio ; https://www.instagram.com/adplus.studio/
Contact email: adplus.studio@gmail.com

Firm Location:Ho Chi Minh city, Viet Nam

Completion Year: 2020
Gross Built Area (m2/ ft2): 120sqm
Project location: Ho Chi Minh City – Vietnam

Program:

Lead Architects: Nguyen Dang Anh Dung
Lead Architects e-mail: dungnguyen.adplus@gmail.com

Photographer

Photo Credits: Dung Huynh
Photographer’s Website: https://www.facebook.com/dh.studiooo
Photographer’s e-mail: dh.studio@outlook.com
Video link: https://www.youtube.com/watch?v=Y19ePyRlSPU&t=1s
Video credits: Cao Hung & DecoX (https://decoxdesign.com)

Project Description

The house was located in a small alley, which was used as a shortcut in order to avoid the Hàng Sanh crossroads during rush hours. Therefore, the area was scattered with many small businesses that appeared due to the bustling condition.

At the construction site, the alley reached maximum width. The construction was surrounded by balconies in their protruded state. Hence, our design was developed to have a cantilever structure and fit perfectly into the plot. The number of functional elements on the ground floor was minimized, the front area was reserved as the owner wished to open a small food stall in the near future.

The owner was a young woman living with her retired parents. Besides fulfilling the functional needs, the design also provided a room for hobbies such as reading, painting, playing music, … This ‘mezzanine’ space generated the level difference between the bathroom block and bedroom block upstairs.

The design was created from the architectural solutions and the owner’s preferences, which could partly be seen through the details and colors.

Scroll to Top