in

Continuous Plate House 2.0 by Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S

This is back of the house that showcases the ingenuity of its unique design. This stunning structure is then complemented by the beautiful garden of colorful flowers and medium-sized trees of the grounds.


Continuous Plate House 2.0 is an award-winning project designed by Ryumei Fujiki and Yukiko Sato, famous for their “Aqua-scape” and “Artificial Topography”. The project was honored as the Bronze A’ Design Award Winner in the Interior Space and Exhibition Design Category in 2019-2020 (Italy).

The renovation pertains mainly to the first floor of the 18-year old house and consists of a folded plate, reinforced by a supporting rectangular concrete box. The outer surface of the box is finished with concrete cast in cedar board formwork, providing it with an external wooden texture. In order to further strengthen the design concept at completion, the full interior of the box, which envelops the kitchen area, was given a wood finish.

The mandate of the renovation was to convert the existing kitchen area, which included a breakfast nook and food storage area, into more of a multipurpose, cozy family kitchen. In addressing that mandate, the food storage area and corridors were eliminated, resulting in a wide-open kitchen concept. The wall-mounted sink was replaced with a centered, island-style unit, making it a more accessible and functional part of the kitchen.

A primary focus of the original project, Continuous Plate House 1.0, was to achieve a design that responded efficiently to heavy snowfall. In response to research suggesting that wind patterns would prevent snow accumulation from resting in place, the architects opted for a flat roof without a parapet, which was adopted when the house began construction in 1999.

The original project embraced box-form architecture, which presented a challenge to the 2.0 design in terms of breaking free from that concept. Nevertheless, through trial and error, composition as if the floor, the wall, and the roof were connected continuously and bent into a single plate was obtained.

Technical sheet

Completion Date and Location: First built in March 2001, the renovation was completed in August 2019 in Fukui-city, Fukui Pref. in Japan.

Production/Realization Technology: The kitchen area is covered with spruce CLT panels (made in Austria)

Architect: Ryumei Fujiki, Yukiko Sato

Design Firm: F.A.D.S

Image Credits: Hiroshi Ueda, Takeshi Taira

Press Distribution: v2com

About Fujiki Studio

Ryumei Fujiki is currently studying various research focuses at Fujiki Studio at Kogakuin University School of Architecture (KOU::ARC), specializing in environmental and experimental architecture.

↓ Next Post Below


CLICK HERE for Free Design SoftwareTry our free 3D home/room design software.




HAUS Naturals Stainless Steel Cleaner
Large formal living room with a set of luxurious seats and an elegant fireplace. Images courtesy of Toptenrealestatedeals.com.

Chris Evert’s Tennis Home in Boca Raton, FL (Listed for $4.999 million)

10 Different Types of Pickles to Satisfy Your Pickle Cravings