Startling Radnor Street Project by C.O.S. Design

Gallery featuring images of the Startling Radnor Street Project by C.O.S. Design, a modern home crafted for full integration with the landscape and pool design.
- Advertisement -

Ultra-modern home with connective courtyard, open plan design, and timeless appeal.

Welcome to our gallery featuring the startling contemporary-styled Radnor Street Project, a home by C.O.S. Design.

You’re looking at a truly one-of-a-kind creation, a sharply polished, sophisticated design that’s equally progressive and timeless.

The frank minimalism of this structure is complemented by a refreshingly relaxed sense of detail and design, making for a thoroughly fascinating yet never overly fussy appearance. The style is unique in its both juxtaposition of traditional materials in striking new forms.

The home was designed by Steve Taylor of C.O.S. Design, emphasizing sleek lines and an uncluttered landscape. Its modern style is colored in with a restrained palette of timeless materials and tones.

The biggest single feature of the home is the open-plan nature, absolutely blurring the line between indoor and outdoor spaces. The fluid transition from interior rooms to the central patio is seamless, aided by a contiguous sense of style.

The homeowner requested a design that softened the appearance of an imposing modern home by blending the structure with the contemporary garden landscape. Because the home itself and the pool house architecturally clashed, the garden was designed as a transitional space, sympathetic to both ends.

The front garden was crafted for maximum street appeal, while the central courtyard is meant for tranquil relaxation. This area has a more visually complex look, playing more toward the ambiance created by the exposed interior design of the home itself.

The layout of this central outdoor space was carefully laid out with the utmost of attention paid to detail. Here you’ll see a sphere sculpture from Lump Sculpture Studio, a striking element visible from the pool or inside the home. The courtyard also holds a “floating cantilevered timber bench and a water wall also designed by Lump.

The key to unifying this sprawling space was an impeccably curated sense of balance and proportion. Each part of the structure, from the interior to the property edges, was chosen to complement the home.

With high quality materials, including honed bluestone paving and cobbles supplied by Better Exteriors, the home is flush with a rich sense of craftsmanship and timelessness. We hope you appreciate this exquisite creation as much as we do.

Check out more designs by C.O.S. Design on their Facebook page.

Landscape Design and Management: COS Design
Landscape: SJM Landscapes
Pool: Builder, Vogue Domain Living
Photography: Tim Turner Photography

The pair of structures making up the estate meet at this central courtyard, filled with extraordinary details like the infinity-edge jacuzzi in the foreground, surrounded by bluestone and rich natural timber planks.

The pair of structures making up the estate meet at this central courtyard, filled with extraordinary details like the infinity-edge jacuzzi in the foreground, surrounded by bluestone and rich natural timber planks.

Retractible glass panels and a thoroughly modern design really open up the interior to this courtyard, blurring the line between indoors and out. The broad kitchen space inside can share the fresh air and sunlight of the landscape with the pool area.

Retractible glass panels and a thoroughly modern design really open up the interior to this courtyard, blurring the line between indoors and out. The broad kitchen space inside can share the fresh air and sunlight of the landscape with the pool area.

Moving toward the outer edge of the incredibly detailed landscape, we see the perimeter wall flanked by rows of container gardens, benches, and trees. This appealing mixture of natural and modern construction elements defines the project.


Moving toward the outer edge of the incredibly detailed landscape, we see the perimeter wall flanked by rows of container gardens, benches, and trees. This appealing mixture of natural and modern construction elements defines the project.

The entry gate, wrapped in black metal and flanked by expanses of manicured lawn, stands apart in stark simplicity. The sharp lines hint at the modern construction home ahead.

The entry gate, wrapped in black metal and flanked by expanses of manicured lawn, stands apart in stark simplicity. The sharp lines hint at the modern construction home ahead.

The concentric rings of garden layers wrapping the inner fence area help the transition into the central courtyard, and the home interior. The waves of natural - but precisely positioned - plant life echo the philosophy behind the home's style.

The concentric rings of garden layers wrapping the inner fence area help the transition into the central courtyard, and the home interior. The waves of natural – but precisely positioned – plant life echo the philosophy behind the home’s style.

The planting scheme emphases foliage normally associated with Asiatic style landscapes, aiding the sense of tranquillity. Here we see an instance of the carefully manicured bamboo fronds.

The planting scheme emphases foliage normally associated with Asiatic style landscapes, aiding the sense of tranquillity. Here we see an instance of the carefully manicured bamboo fronds.

Here's another instance of bamboo cropping up in the landscape, punctuating an expanse of rich timber. At center is the exquisitely lit water wall by Lump, as well as the "floating" cantilevered bench, protruding from between bamboo fronds.


Here’s another instance of bamboo cropping up in the landscape, punctuating an expanse of rich timber. At center is the exquisitely lit water wall by Lump, as well as the “floating” cantilevered bench, protruding from between bamboo fronds.

A closer view reveals how important the intricate lighting scheme is to the landscape design, highlighting distinctive corners and expanses in highly specific ways. The lighting emphasizes the rich material quality and surprising twists of style.

A closer view reveals how important the intricate lighting scheme is to the landscape design, highlighting distinctive corners and expanses in highly specific ways. The lighting emphasizes the rich material quality and surprising twists of style.

Viewing down the length of the pool, we see the intricate lighting scheme that places dozens of small recessed light sources throughout the interior, exterior, and within the pool itself.

Viewing down the length of the pool, we see the intricate lighting scheme that places dozens of small recessed light sources throughout the interior, exterior, and within the pool itself.

Here's a close look at the sculpture, settled on a bed of polished stones next to the pool. Across the water, we see the completely opened kitchen and relaxation space awash in white.

Here’s a close look at the sculpture, settled on a bed of polished stones next to the pool. Across the water, we see the completely opened kitchen and relaxation space awash in white.

At the end of the raised timber platform surrounding the jacuzzi, we see a portable fire pit standing before a set of the immaculately lit trees. Features like this add personality, detail, and a wealth of visual complexity.


At the end of the raised timber platform surrounding the jacuzzi, we see a portable fire pit standing before a set of the immaculately lit trees. Features like this add personality, detail, and a wealth of visual complexity.

Turning back toward the courtyard and pool, we can take in the abundance of varying textures and materials, integrated into a mosaic of clean modern lines and open spaces.

Turning back toward the courtyard and pool, we can take in the abundance of varying textures and materials, integrated into a mosaic of clean modern lines and open spaces.

The jacuzzi is defined by its body of dark micro-tiles, distinct from the wood deck and concrete slabs surrounding. Above and to the left, we can see a broad second floor balcony overlooking this area.

The jacuzzi is defined by its body of dark micro-tiles, distinct from the wood deck and concrete slabs surrounding. Above and to the left, we can see a broad second floor balcony overlooking this area.

The complex intermingling of textures and materials is unified by both the clean, minimalist design and the bespoke lighting plan, emphasizing and highlighting every important detail.

The complex intermingling of textures and materials is unified by both the clean, minimalist design and the bespoke lighting plan, emphasizing and highlighting every important detail.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

Modern Forest House by M2 Architectural Group | Brilliant Compact Hong Kong Public Housing Project by PplusP Designers | Spectacular Karakoy Loft Project by Ofist | Startling Claremont House Project by Brininstool-Lynch Architecture

(c) 2015









Add Comment