in

BizReach Shibuya New South Exit Office by Fumihiko Sano Studio

BizReach Shibuya New South Exit Office by Fumihiko Sano Studio

Location: Shibuya, Shibuya-ku, Tokyo
Program: Office
Design firm: Fumihiko Sano Studio
For project inquiry: [email protected]
For press inquiry: [email protected]
Construction: Tokyu Land Corporation. / Anachro Co., Ltd. / Uniontec co.,ltd.
total floor area: 700.82㎡
Floors: 1F
Material: Japanese white pine trees, tree bark walls, mirror film, stone
Completion: 05/2019
Photo: Nao Takahashi

The project is an office designed for Biz Reach, based in Shibuya, where leading Japanese IT Venture businesses to gather to meet. The client requested a design for an office that differed from current office design trends. In any standard office, the staff is often surrounded by wallpaper, computer mouse, keyboards, and pens. The compact working spaces enveloped between the interior and the exterior environ¬ments, form a barrier which censors the beauty of nature and the changing sea¬sons.

To break free from the monotonous spaces of a traditional office, the renovation sought to create a feeling of being in a garden. The renovation accomplishes this task by incorporating a large stone to function as a reception desk, 150 years old Japanese white pine trees, tree bark walls, and a mirror film ceiling to symbol¬ize the reflection of the sky.

The feel and smell of the various organic and unique materials are visually and sensationally dynamic. The stagnant feeling of spending long hours in the office are offset by the blooming flowers, falling leaves, the smell of cedar and cypress, the different textures in the stone. The renovation serves to generate new experiences for those who work here.

↓ Next Post Below


CLICK HERE for Free Design SoftwareTry our free 3D home/room design software.




HAUS Naturals Stainless Steel Cleaner