Beautiful Renovation Lausanne Residence Project By Hatem + D

Gallery featuring images of the spectacular home renovation of the Lausanne residence, by Hatem + D.
- Advertisement -

Hatem+D_Residence de Lausanne_1.2_©Alexandre Guilbeault_06

Welcome to the Lausanne residence, a gorgeous full renovation project by Hatem + D.

This project involved the complete renovation of an existing bungalow in Quebec City, Canada. The homeowners wanted to adapt the home to their new lifestyle, necessitating a full facelift for the building. In addition to adding a large room and a garage, the entire facade has been reshuffled and designed with care.

Views toward the surrounding wooded environment were enhanced with large windows and an upper level terrace, opening up the interior with natural light and expansive vistas. The kitchen takes advantage of the large openings and distinguishes itself with a wide island and a minimalist style.

The addition of a floor allowed for the creation of three vast bedrooms. The master chamber consists of an independent module combining a wide walk-in and a shower-room. This room also takes advantage of a balcony towards the back favoring a place for the quiet pondering over the wood.

A hallway was added, making a link between the interior and the new garage. This space allows a great deal of light into the heart of the home.

A cover of pale grey timber was installed on the main block, while a mixture of fibro-cement and black bricks was installed on the lower areas of the exterior. This created a sense of dynamism on the facade.

As you can see in the following images, the exterior of the house experienced a complete transformation. We’ve got a “before” picture, followed by shots of the newly expanded and beautified interior. This project is a perfect example of how renovation can work magic on an existing home.

Here's the home before any work was done. The singular dark hued structure is box-like, with few windows, leading to an insular and closed-off appearance. The driveway is a simple gravel rectangle.

Here’s the home before any work was done. The singular dark hued structure is box-like, with few windows, leading to an insular and closed-off appearance. The driveway is a simple gravel rectangle.

Here's the expansive central open-plan room. The large space comprises a living room area, full dining, and lengthy kitchen as seen at right. An expanse of rich natural wood flooring contrasts with the pristine white walls.

Here’s the expansive central open-plan room. The large space comprises a living room area, full dining, and lengthy kitchen as seen at right. An expanse of rich natural wood flooring contrasts with the pristine white walls.

Entering the home, one goes up half a flight of stairs to the main open room. Light hued natural wood lines the right wall and stair area in contrast with the minimalist white upper level.

Entering the home, one goes up half a flight of stairs to the main open room. Light hued natural wood lines the right wall and stair area in contrast with the minimalist white upper level.

For contrast, here is an image of the kitchen before renovation. It's cramped and dim in comparison.

For contrast, here is an image of the kitchen before renovation. It’s cramped and dim in comparison.

Over the fresh driveway we see the large garage and expanse of full height glass standing beside the front entrance. The enlarged and expanded windows afford a much more open, bright look within the home.

Over the fresh driveway we see the large garage and expanse of full height glass standing beside the front entrance. The enlarged and expanded windows afford a much more open, bright look within the home.

Looking up at the siding, we see the rich dark wood and lighter hued timber meshing for a complex, appealing exterior.

Looking up at the siding, we see the rich dark wood and lighter hued timber meshing for a complex, appealing exterior.

Related Homes & Galleries You May Enjoy:

Spectacular Flying Colors Project By The Ranch Mine | Ultra-Modern Groveland Project By Mcleod Bovell | Stunning JellyFish House by WAA Architects | Minimalist Guest-Oriented Barn Conversion by SHED Architecture

(c) 2015









Add Comment