Sustainable Living by Bureau Fraai

Status: Completed 2017
Client: Private
Location: Delft, The Netherlands
Architect: Bureau Fraai
Contractor: Vink en Veenman
Photographer: Studio de Nooyer

Sustainable Living is the design of a house with an extraordinary width of 8,1 meters in the city center of Delft. The interior is free from structural elements and therefore highly flexible and possible to adapt to future changing needs. The façade built-up refers to the historic townhouses of Delft integrated with contemporary details with custom-designed fences, bronze anodized window frames, brickwork with both horizontal as vertical linings, and wood cladding.

This house complies with the highest sustainability standards resulting in a GPR of 7,5. To reach this goal, besides the application of durable and long-lasting materials, high-quality insulation, energy, and heat are provided by a heat pump in the rear garden combined with PV cells on the roof.

Scroll to Top